2014. január 16-án iskolánk részt vett az Angol nyelvi olimpia járási fordulóján Verebélyen, ami tulajdonképpen egy verseny, olyan diákok számára, akik össze szeretnék mérni angol tudásukat más diákokkal. Bármely iskola nevezhet.

angol olimpia 2014 03 tnAz iskolai fordulóból ketten jutottunk tovább: Balkó Rita a harmadik osztályból és én, Brath Dominika, az elsőből. A versenyre Zvoncsár Tímea tanárnő készített fel, és Verebélyre is ő kísért el bennünket.

Maga a verseny két részből állt: egy írásbeliből és egy szóbeliből. Az írásbeli feladatok 3 típusba sorolhatóak: olvasás alapján történő szövegértés, hallás utáni szövegértés, nyelvtani feladatok. A szóbeli részben helyzetgyakorlat volt az első feladat, majd pedig öt kép alapján történetet kellett alkotnunk.

20140116 angol olimpia tnKategóriánkban komoly ellenfeleink akadtak, a legtöbb versenyző ugyanis gimnáziumból érkezett, ami azonban kicsit sem hangolt le minket. Reggel sajnos egy órás késéssel kezdtünk, valamint a négy kategóriára csak két zsűri volt, így az egész verseny kicsit nehézkesen haladt előre. Sokat kellett várnunk, és nagy hézagok voltak az írásbeli és a szóbeli szakaszon belül is.

A fárasztó nap ellenére mégis megérte részt venni a versenyen. Sok tapasztalatot szereztünk. Számomra külön örömöt jelentett, hogy a kategóriámban 3. lettem. Ez jó motiváció, hogy jövőre újra megpróbáljam. [Képgaléria]

Brath Dominika, 1.évf.

 Copyright © 2006-2019 Magyar Tannyelvű Magán-Szakközépiskola. Minden jog fenntartva.

Az oldal Firefox-ra optimalizált. Készítette: G-Kreativ Kapcsolat: Admin