2013. november 13-án iskolánk háromtagú csapattal vett részt a III. Magyar Tudománytörténeti Vetélkedőn Gútán.

A csapat:

1. Uherčík Jessica
2. Maronga Nikoletta Julianna
3. Laczó Lívia

A csapat erős mezőnyben mérettetett meg, ezúttal helyezés nélkül térek haza, de a versenykedv nem lohadt le. Majd jövőre... [Képgaléria]

Beszámoló:

Egy nap a tanár úr bejelentette, hogy lesz egy tudománytörténeti verseny, amelyre hármas csapatok mehetnek, így gondoltuk elmegyünk és szerencsét próbálunk. A versenyre november 13-án került sor. Kezdetben még azt hittük gyerekjáték lesz, ám minél jobban közeledett a verseny napja, annál jobban féltünk.
Reggel 7 órakor indultunk, hogy 8-ra Gútára érjünk. Az iskolában előadtak a szelénről, néhány Nobel-díjasról és Marokkóról. Az utolsó prezentáció után volt egy fél órás ebédszünetünk, majd ezután 1-kor elkezdődött a verseny. Idegesek voltunk, de pozitívan néztünk elébe. A verseny meglehetősen nehéz volt, ennek aztán meg is lett az eredménye. De arra hivatkozva, hogy "Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel", egy idő után nem törődtünk vele, inkább örültünk, hogy elmentünk, mert jól éreztük magunkat és sok újdonságot tudtunk meg. A verseny végén ajándékot és emléklapot is kaptunk.
Úgy döntöttünk, hogy jövőre is megpróbálkozunk vele, hátha a szerencse most a mi oldalunkon fog állni.

heureka-2013  heureka emleklap 


Copyright © 2006-2019 Magyar Tannyelvű Magán-Szakközépiskola. Minden jog fenntartva.

Az oldal Firefox-ra optimalizált. Készítette: G-Kreativ Kapcsolat: Admin