1956 Az Alsóbodoki Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskola 2016. október 21-én a szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskolával és Gimnáziummal emlékezett meg ´56 hőseiről.

31A Rákóczi Szövetségnek köszönhetően már évek óta jó kapcsolatot ápol Zoboralja egyetlen magyar szakközépiskolája és a szombathelyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziuma. Ez a jó viszony, most is megmutatkozott. Ahogy megérkeztünk az iskolába, a tanárok és diákok széles mosollyal és kedves szavakkal köszöntöttek minket. Felkísértek bennünket az előadói termükbe, ahol közösen elénekeltük a magyar Himnuszt, majd több osztály diákjai megkezdték a színes és tartalmilag gazdag előadásukat. A műsor részét képezte a  népdaléneklés, 26versmondás, filmbejátszások, eredeti hangfelvételek. A szereplőkkel együtt átélhettük a budapesti utcák forró forradalmi hangulatát is, melyet a diákok színvonalas színészi előadásának köszönhetünk. A méltó előadások után az iskola igazgatója, Papp Tibor köszönte meg diákjainak az előadást. Ünnepi beszédében üdvözölt bennünket, alsóbodokiakat is. Nagy meglepetésünkre Kukor Ferenc igazgatóhelyettes úrral külön ajándékkal is kedveskedtek nekünk. Az ünnepi műsort a Szózat eléneklésével fejeztük be, majd ezután megebédeltünk. Az ebéd elfogyasztása után kötetlen szabad időt kaptunk, amely jó alkalom volt arra, 40hogy a két iskola diákjai jobban megismerjék egymást. Természetesen voltak, akik nem éltek ezzel a lehetőséggel, hiszen nekik már nem is volt rá szükségük, mert évek óta példaértékű barátságot ápolnak egymással. A bolyaisok küldöttsége végigkísért bennünket a hatalmas iskolában. Mindenki ámulattal nézte a csúcstechnológiával felszerelt és beépített kémiai előadói termet a modern felszerelésekkel.

A kora délutáni órákban indultunk vissza Szombathelyről. A hazafelé tartó úton több diákunkkal is beszélgettem a buszon és mindenki örömmel, boldogan gondol vissza az ünnepségre és a kedves testvériskolai fogadtatásunkra, a közös találkozóra, magára az iskolára egyaránt.

                                                                                                                                          Balázs Mihály

[Képgaléria]Copyright © 2006-2018 Magyar Tannyelvű Magán-Szakközépiskola. Minden jog fenntartva.