lerikLadányi Erik

Az OTP Bank-nál kezdtem. Már az egyetem befejezése után beléptem a munkahelyemre. A banki szférát az egyetemi éveim során néztem ki magamnak. Ehhez az érdeklődési körhöz hozzásegített az is, hogy az alapiskola óta - amikor már az egyén specializálódni kezd – tanulmányaim során végig üzleti ismereteket tanultam (nevezhetjük sokféleképpen: menedzsment, pénzügy, vállalkozástan, üzleti etika, stb.). Egy biztos, a középiskolai tanulmányaim nagyon szilárd alapokat adtak számomra, hogy az egyetemi diploma megszerzése után  sikeresen elhelyezkedjek a nagyvilágban...

Nemrég munkahelyet váltottam, mégpedig a Groupama garancia biztosítóhoz “igazoltam”. Felkínálkozott egy lehetőség, amivel élni szeretnék, mivel az ember csak a saját tapasztalatai révén gazdagodhat.

Nagyon örülök, hogy az Alsóbodoki Magyar tannyelvű magán-szakközépiskolában töltöttem diákéveimet. Sok minden más mellett, amire a legjobb visszaemlékezni, hogy ez az iskola nemcsak tanított, de nevelt is. Fontosnak tartom, hogy az iskolát a gyermek a második otthonának érezze. Nem elég az, hogy a tananyag a diák fejébe van verve, rendkívül fontos a visszacsatolás a tanárok részéről. Alsóbodokon megvolt ez a kapcsolat. Ezt pedig az ember megjegyzi, és később továbbadja. A bankban rendkívül fontos volt a kapcsolatteremtés az ügyféllel, ill. annak ápolása. Ha ezt az egyén nem tapasztalja meg saját bőrén, akkor életútja során sem tud majd miből meríteni.

Visszatérve az iskolához, legjobb jegyeim a szaktantárgyakból voltak (menedzsment, ökonómia), mondhatnám azt is, hogy a középiskola vezetett el engem mai pozíciómba. Persze, ehhez – még talán nagyobb mértékben – hozzá tartozik az egyén szorgalma, az évek során gyűjtött tapasztalata. Egy jó hangulatban, kellemes családi légkörben mindig is könnyebb a tanulás.

Ha útravalót kéne adnom a mai fiataloknak, azt javasolnám nekik, hogy tanuljanak, legyenek magabiztosak, de mindig mindent a legnagyobb szerénységgel végezzenek el.
Manapság verseket írok, már két kötettel is büszkélkedhetek. Ez azért különös, mert a középiskolában kevésbé érdekelt ez a téma. A mostani középiskolás korosztálynak ez azért lehet érdekes, mert sosem tudhatjuk előre, hogy mire lesz szükségünk, hová fog bennünket sodorni a szél ebben a rohanó világban. Én ma hálás vagyok annak, hogy annak idején irodalomtanáraim, mint magyar, úgy szlovák nyelvből is megismertették velem az irodalmat, igaz tanításuk engem később ért utol, de hatása annál inkább sokrétűbb.Copyright © 2006-2024 Magyar Tannyelvű Magán-Szakközépiskola. Minden jog fenntartva.

Az oldal Firefox-ra optimalizált. Készítette: G-Kreativ Kapcsolat: Admin